neděle 1. července 2012

Počet a číslice


Dnes jsme opakovaly číslice a počet. Sasanka nejprve pracovala s předškoláckým puzzle, u kterého se k obrázkům přiřazují kostka, číslice a symboly prstů. Sasance tohle cvičení přišlo příliš lehké (pravdou je, že barevné provedení je až příliš návodné).



Píšenka se mezitím také věnovala matematice - skládala své oblíbené puzzle číslic. Jde jí to obdivuhodně rychle, ale s číslicemi si samozřejmě zatím nic nespojuje, ani číselnou řadu zatím nerecituje správně (jedná, dvěěěě, čtyži, pět, jedanáct, dvanáct, patnáct, sedmnáct - je zajímavé, že Sasanka v jejím věku vynechávala v číselné řadě do pěti zase pravidelně čtyřku)



Potom si Sasanka zahrála na piráta, který si počítá svůj poklad. Nejprve měla seřadit číselnou řadu od nuly do devítky. Původně jsem chtěla použít barevné číslice ze skládačky, kterou právě dokončila Píšenka, ale potom jsem se rozhodla úkol ztížit - použily jsme tentokrát jednoduché překližkové číslice, u kterých není narozdíl od barevných patrné, kde je rub a líc. Zde se opět ukázaly stále aktuální problémy s trojkou, šestkou a devítkou.


Přiřazování pirátských mincí podle počtu už bylo jednoduché.


Příště úlohu obrátím. Pirátské mince vyskládám na podložku sama a Sasanka bude přiřazovat číslice.

Žádné komentáře:

Okomentovat